Gardiner Frederiksberg

5 tips til at indrette med gardiner

Grå-blå gardiner

Indretning med gardiner kan være en sjov og kreativ måde at tilføje stil og charme til ethvert rum på.

Uanset om du er på udkig efter privatliv, isolering eller bare nogle charmerende og kraftige farve eller tekstur, så er gardiner den perfekte løsning.

Her får du fem tips til at indrette med nye gardiner.

Sådan indretter du bedst med gardiner

Vær opmærksom på disse ting forneden, når du skal have nye gardiner.

Vær opmærksom på vinduets størrelse

Det er vigtigt at tage hensyn til størrelsen på dit vindue, når du vælger gardiner. Til store vinduer vil gulvlange gardiner give mere dækning og skabe et elegant look. Til mindre vinduer vil kortere gardiner få rummet til at virke større og lysere.

Hæng gardinerne i den rigtige højde

Hvis du hænger dine gardiner for lavt, vil de se sjusket ud, og hvis du hænger dem for højt, vil de ikke passe til resten af din indretning. Generelt set bør gardinerne hænges ca. 10 cm over vinduesrammens overkant og 10 cm under det sted, hvor de mødes med andre elementer som f.eks. gesimser eller kapper.

Match gardinerne med dine møbler

Du bør også tage hensyn til dine møblers farve, når du vælger gardiner. Det er bedst at vælge et gardin, der supplerer dine møbler i stedet for at stå i kontrast til dem for at skabe et sammenhængende look i rummet. Hvis du har neutrale møbler, kan farvestrålende gardiner tilføje et flot farvestykke til rummet.

Overvej gardinernes tekstur

Selv om der findes mange forskellige typer stof til gardiner, er det vigtigt at overveje, hvordan de føles, før du køber dem. Hæng flere prøver op mod væggen, så du kan få en idé om, hvordan teksturerne vil se ud i rummet, inden du køber dem.

Et stof af høj kvalitet vil ikke kun se godt ud, men også holde længere end stoffer af lavere kvalitet.

Overvej at bruge flere lag af forskellige typer gardiner

Prøv at lægge forskellige typer gardiner i lag, f.eks. gennemsigtige gardiner over tunge draperier eller lette voiler over tykkere materialer som fløjl eller linned, for at give rummet dybde og interesse. Lagdeling af forskellige materialer kan give dit rum mere visuel appel og skabe en indbydende atmosfære i ethvert rum.

Det er nemt at dekorere med gardiner og samtidig tilføje funktionalitet til ethvert rum. Med disse fem tips i tankerne vil du være sikker på at finde de ideelle gardinløsninger til din indretning, der passer til både dine behov og smag.

Husk, at kvalitet er vigtig, så invester i stoffer, der holder længere, selv om de måske koster en del mere, end du umiddelbart er villig til at betale – det vil spare dig penge i det lange løb.

Kategorier

Seneste indlæg

Relaterede indlæg